Taşeron İşçilerden Zam Tepkisi
Taşerondan kadroya geçen işçiler, yapılacak zam oranından şikayetçi. Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay konuya dair açıklamalarda bulundu.

Taşeron şirketten kadroya geçen işçilerin “Toplu İşçi Sözleşmeleri” problemi devam etmekte. 4/D’li taşeron işçiler, 2020 yılı sonuna kadar Yüksek Hakem Kurulu Sözleşmesine tabi olarak zam alacaklar. İşçiler ise bu duruma tepkili.
Duruma ilişkin 3 farklı kuruma yazı gönderilmesinin akabinde sürecin yeniden ele alınması beklenmekte. Bunun dışında, mektup kampanyası da başlatan taşeron işçilerin mücadelesi devam ediyor.
696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçiler, 4+4 olmak üzere yıllık yüzde 8 olarak belirlenen artışa itiraz ediyor. Yüzde 20.30 oranında zamların gündeme gelmesinin ardından sözleşme gereği ilk 6 aylık dilimde yüzde 4.2, aylık dilimde ise yüzde 4 olarak uygulanan zamlar, 4/D kapsamındaki taşeron işçiler tarafından yeterli görülmemekte. Beklentiler “Toplu İş Sözleşmesinin” değiştirilmesi üzerine yoğunlaşıyor. Ancak böyle bir talebin yerine getirilmesinin mümkün olup olmadığı şu an için belirsiz.
Türk-İş Başkanı: Cumhurbaşkanı’nın Sözü Var
Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere Maliye ve Çalışma bakanlıklarına yazı gönderdiklerini ve işçilerin ücretlerine en az yüzde 20.30 oranında zam yapılmasını talep ettiklerini açıkladı.
Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; Atalay, “Hani çalışanlar enflasyona ezdirilmeyecekti. Yüzde 4 nerede, yüzde 20.30 nerede” şeklinde konuştu.
Hükuümet, bütün taşeron işçilere kadro vaadinde bulunmasına rağmen 696 sayılı KHK ile sadece kamudaki işçilerin kadro talebini yerine getirdi. Belediyelerde çalışan işçiler ise şirketlere geçmek durumunda kaldı. Üstelik işçilerin maaşları Yüksek Hakem Kurulu tarafından bağıtlanan sözleşmelerle sabitlendi.
Türk-İş ve Hak-İş başta olmak üzere sendikalar yüksek enflasyona karşı, işçilerin sözleşmelerinin yenilenmesi talebinde bulundu. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay “Arkadaşlarımızın bir bölümü kadroya geçti. Geçti de çok mutlu olduklarını da düşünmüyorum” dedi.
Hiç kadro verilmeyen KİT’lerde başta olmak üzere toplam 85 bin işçinin bulunduğuna dikkat çeken Türk-İş Genel Başkanı, “Cumhurbaşkanının da bu meseleyi halledeceğiz diye sözü var. Bu meseleyi ülke gündeminden kaldırmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
SAĞLIK VE SAĞLIKÇIYA DAİR GÜNCEL HABER VE PERSONEL İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN BİZİ VE
‘DAN TAKİP EDİNİZ
“2018; Sağlık Çalışanlarının, Ekonomik Kayıplarının Fazlasıyla Hissettirdiği Bir Yıl Oldu”