Sözleşmeli Personelin Yıllık İzinleri Hakkında Önemli Karar
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 4B’li sözleşmeli personelin kullanamadıkları yıllık izinlerle ilgili alınan önemli kararı açıkladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Sözleşmeli kamu personellerinin yıllık izinlerinin devredileceği duyuruldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 4B’li olarak çalışan sözleşmeli personelin kullanamadıkları yıllık izinlerinin devredildiğini açıkladı. Bakan Selçuk açıklamasında ‘personelimizin yıllık izin haklarını korumuş olduk’ dedi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yıllık iznini çeşitli nedenler ile kullanamayan sözleşmeli kamu personelinin hak kaybının önüne geçildiğini belirtti.
KARAR RESMİ GAZETE’DE DUYURULDU
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda, sözleşmeli kamu personellerinin kullanılmayan yıllık izinlerinin devredileceği belirtildi. Söz konusu kararda “Ekli ‘Kamu Personeli Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasın Dair Esaslar’ın yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince karar verilmiştir” denildi.
BAKAN SELÇUK: YILLIK İZİNLER BİR SONRAKİ YIL KULLANILABİLECEK
Konuyla ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamu kurumlarında 4B’li olarak çalışan sözleşmeli personelin çeşitli sebeplerle kullanamadığı yıllık izinlerini, bir sonraki yılda kullanabileceğini aktardı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Resmi Gazete’de yayımlanan söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı ile önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti. 2020 yılının yıllık izinlerinin bu yıl da kullanılabileceği bilgisini veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Böylece Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde gecesini gündüzüne katarak çalışan sözleşmeli personelimizin yıllık izin haklarını korumuş olduk.” dedi.
GÜNCEL BİLGİ VE HABERLERİMİZDEN HABERDAR OLMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERİ TIKLAYARAK SOSYAL MEDYADAN BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ